Expo Nieuws

Slotweekend van #FakeImages

Slotweekend van #FakeImages

Deze activiteit is voorbij.

Tijdens het weekend van 04.12 voorzien we heel wat activiteiten die je de kans geven om nog één keer onze tijdelijke expo #FakeImages te bezoeken. Inderdaad, beter laat dan nooit. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Want dit finissage-weekend starten we met een nocturne. 05.12 zijn er heel wat activiteiten te doen, ideaal om te combineren met een laatste bezoek aan de tijdelijke expo.

NOCTURNE

Zaterdag 04.12 openen we uitzonderlijk tot 21u onze deuren voor jullie. Onze gidsen staan zoals altijd klaar om jullie te ontvangen. Om 17u30, 18u30 en 19u30 start er telkens een rondleiding waarvoor je je hier kan inschrijven.

LICHTJE IN HET DONKER

Zondag 05.12 om 11u kan je jouw kinderen toevertrouwen aan Veerle Vanden Daelen (Adjunct-directeur, Coördinator Collecties & Onderzoek). Want dan vieren we Chanoeka. Tijdens dit echt kinderfeest (6 – 12 jaar) brengen we het verhaal van het lichtfeest Chanoeka. Kinderen gaan samen met hun leeftijdsgenootjes aan de slag met het thema ‘Lichtje in het duister’: buttons maken, liedjes zingen, spelletjes spelen, wenskaartjes schrijven en – niet te vergeten! – aan het eind genieten van een heerlijke soefganiot! Ondertussen ontdek jij het museum in alle rust en op je eigen tempo. Schrijf je hier in.

LIJST VAN MENGELBERG

In het eerste opzicht brengt deze documentaire een zwart-wit verhaal. Dirigent Willem Mengelberg toonde tijdens de Tweede Wereldoorlog openlijke sympathie voor de nazi’s. Dit zorgde achteraf voor heel wat verontwaardiging en een beroepsverbod. Na verloop van tijd wordt duidelijk dat niets is zoals het lijkt. Deze documentaire past perfect in de thematiek van #FakeImages en start zondag 05.12 om 13u. Een ticket voor een van de expo’s of voor het concert om 15u geeft je toegang tot deze film.

CONCERT ENTARTETE MUSIK

De muziekliefhebbers verwennen we ondertussen al een tijdje met een reeks live concerten. Deze reeks is toegewijd aan de Entartete lijst, ofwel de muziek die verboden werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zondag 05.12 om 15u zijn de melodieën van Pools-Joodse componist Mieczyslaw Weinberg aan de beurt, gebracht door Oxalys & Victor Chestopal. Tip: bezoek eerst #FakeImages en kom vervolgens tot rust dankzij dit mooie muziekconcert. Tickets koop je hier.