Expo Nieuws

Herbeluister de Klara-uitzending Pompidou over #FakeImages

Herbeluister de Klara-uitzending Pompidou over #FakeImages

De tentoonstelling #FakeImages in Kazerne Dossin waarschuwt voor de gevaren van fake news en samenzweringstheorieën. Chantal Pattyn praatte erover met Arthur Langerman, Tomas Baum en Veerle Vanden Daelen tijdens de live-uitzending van het Klara-programma Pompidou.

Arthur Langerman overleefde als kind de Holocaust. Zijn ouders werden vanuit de Dossinkazerne in Mechelen naar het uitroeiingskamp Auschwitz-Birkenau gedeporteerd omdat ze Joods waren. Zijn vader overleefde het niet. In een poging te begrijpen waar de haat tegen Joden vandaan kwam, begon Langerman op volwassen leeftijd antisemitische propaganda te verzamelen. Een selectie daaruit is nu te zien in Kazerne Dossin.

Wat leert antisemitische propaganda uit het verleden ons over onze eigen samenleving? Tomas Baum en Veerle Vanden Daelen, respectievelijk directeur en adjunct-directeur van Kazerne Dossin, slaan de brug tussen verleden en heden.

LUISTER hier NAAR DE UITZENDIG of download de podcast